Livet när det är som bäst

Kom och jobba inom vården!

I Jämtland Härjedalen kan du leva livet fullt ut. Många väljer att bo här för att få en aktiv livsstil nära natur- och fjällupplevelser. Med vardagsäventyren direkt utanför dörren och nära till intressen och gemenskap.

För dig som arbetar inom vården finns alla chanser att hitta ett utvecklande jobb, engagerade, härliga kollegor – och ett gott liv. Välkommen!

Så här enkelt är det!

1. Fyll i formuläret och bli kontaktad av en flyttvägledare

2. Då får du massor av användbara tips, kontakter och nätverk

3. Hitta din drömplats och ta steget!

"Det bästa med att arbeta här är att jag har så nära till jobbet, med fin utemiljö perfekt för lunchpromenader, och nära till stallet med fina ridvägar."

Johanna Brandström
sjuksköterska och rehabkoordinator, Frösö hälsocentral

Läs om våra kommuner

Vårdjobben finns i Jämtland Härjedalen

Vi behöver dig inom hälso- och sjukvården. Här finns ett stort behov av fler duktiga medarbetare inom många vårdyrken, både hos offentliga och privata arbetsgivare. Egentligen handlar det om var du vill leva och bo – stadsnära eller längre ut på landsbygden. För jobben finns lite överallt.

Här kommer du närmare både medarbetare och patienter, oavsett var du jobbar.

Är du läkare, sjuksköterska eller barnmorska?

Då är du just nu extra efterlängtad. Här kan du kombinera ett intressant jobb med en skön fritid. En mix som gör livet roligare och tillvaron lite smidigare.

På en mindre plats kommer du dessutom närmare både medarbetare och patienter. Väljer du en liten hälsocentral på landsbygden får du möjlighet att utvecklas och bredda ditt arbetsområde. Även en större arbetsplats som sjukhuset erbjuder närhet till såväl kollegor som andra specialister på ett helt annat sätt än i storstäderna.

Det finns ett generellt behov av läkare i regionen, det gäller allt från underläkare till specialister inom olika områden.

Jobbtiteln som eftersöks här
Det här är en knapp.
Och kanske en rad till om man vill.

En annan jobbtitel
Det här är en knapp.
Och kanske en rad till om man vill.

Det finns ett akut behov av fler specialistsjuksköterskor inom både förlossningsvård och primärvård.

Det finns stora jobbchanser för dig som är allmänsjuksköterska inom primärvård, slutenvård och kommunala verksamheter.

Många jobb inom hela vårdsektorn

När du väl har bestämt dig för att flytta kan du vara säker på att få jobb. Hela vårdsektorn, från undersköterskor till tandläkare, behöver förstärkning – nu och i framtiden. Så titta närmare på platsannonserna och se om något passar just dig.

Här lever du med vardagsäventyren direkt utanför dörren.

Vi finns här för dig

När du tar steget och flyttar kan vi underlätta för dig, till exempel genom att tipsa om boende, skolor eller lediga jobb till den som flyttar med dig. Fyll i formuläret så hör vi av oss!

Vi tog steget till Jämtland Härjedalen

Hemma bra, men borta bäst
Att lämna sitt trygga hem, sina bästa kompisar och flytta 76 mil norrut till en okänd plats kan låta som en helt galen plan. Men 11-åriga Ebba Norén Jarske är glad över familjens beslut att flytta till Kaxås.
Livet fick färg igen för Sofia
Träningsentreprenören Sofia Bursjöö satte sig i förarsätet i sitt eget liv och kände att det var i Åre hon skulle bo. – Åre är både hemma för mig och en del av mitt varumärke, det är ett bra företagarklimat här, säger hon.
Vid fjällets sluttning fann de tryggheten
Roya och Ali Afzali flydde från Afghanistan för att finna trygghet och hittade det vid fjällets kant. Nu driver de egen firma tillsammans och väntar sitt första barn. – Det känns som att jag lever i en dröm, så bra är det här, säger Roya Afzali.