I Jämtland Härjedalen driver vi företag

I Jämtland Härjedalen har vi aldrig haft några riktigt stora industrier. Vårt län präglas i stället av många mindre företag i olika branscher och driftiga entreprenörer på alla nivåer.

Tre tips för dig som vill etablera företag i Jämtland Härjedalen:

1. Kontakta Business Region Midsweden och kommunernas näringslivskontor. På så sätt kan du få en bra överblick över den lokala marknaden, få hjälp att komma i kontakt med nyckelpersoner och finna rätt arenor för ditt företag.

2. Bygg ditt lokala nätverk på plats innan din etablering. Länets co-workingmiljöer ger en bra skjuts för ditt lokala nätverkande. Här kan du  hyra arbetsplats för kortare eller längre perioder.

3. Bo här, jobba där. Digitaliseringen gör det möjligt att distansjobba mot en marknad i en annan del av landet eller världen.

Ett levande företagsklimat

Vi välkomnar nya företag och stora idéer. Här finns företag inom såväl tillverkningsindustrin som kunskaps-, tjänste- och turismföretag. Upplevelse- och outdoorbranschen är viktiga samtidigt som allt fler IT-bolag väljer att etablera sig i länet. Närheten till Mittuniversitetets forsknings- och innovationsmiljöerfinns alla chanser till utveckling, kunskapsutbyten och innovation.

Hjälp vid etablering

För dig som funderar på att expandera eller etablera företag i Jämtland Härjedalen finns mycket hjälp att få. Förutom olika branschnätverk och kommunernas näringslivskontor erbjuder sammanslutningen Business Region Midsweden en naturlig väg in till hela länets näringsliv.

Bild som visar kontorsmiljö
House Be i Åre är en av flera coworking-miljöer i länet. Foto Håkan Wike

Coworking och distansarbete

I Jämtland Härjedalen är det många som väljer att starta företag för att kunna kombinera sin livsstil med sitt arbete. Här finns det lika gott om kompetens för att hjälpa dig med affärsplan, budget, kontakter och etablering. Beslutsvägarna är ofta korta och det är enkelt att komma i kontakt med företagsföreträdare och stödfunktioner.

Genom Nyföretagarcentrum Jämtland kan du som funderar på att starta företag i Jämtland Härjedalen få konkret och kostnadsfri rådgivning.

Hur svårt kan det va?
Hur svårt kan det va? Tanja Nordfjell är artisten, konstnären och renskötaren från Vålådalen som lever det liv hon alltid drömt om. På Instagram-kontot missfreerider får 12,5 tusen följare en glimt av hennes fartfyllda tillvaro. Men här finns mer än så. Som egen företagare i en tuff och mansdominerad bransch har hon jobbat hårt för […]
Distansarbete - det nya normala​
Med bas i Östersund och världen som arena är The Remote Lab en glokal kunskaps- och utvecklingsnod för distansarbete. Maria Svensson Wiklander är en av grundarna och konstaterar att en ny arbetslivsnorm är på väg att etableras.
Vid fjällets sluttning fann de tryggheten
Roya och Ali Afzali flydde från Afghanistan för att finna trygghet och hittade det vid fjällets kant. Nu driver de egen firma tillsammans och väntar sitt första barn. – Det känns som att jag lever i en dröm, så bra är det här, säger Roya Afzali.