Livet i Jämtland Härjedalen

Att ha omedelbar kontakt med naturens lugnande kraft, sommar som vinter, ger en extra dimension till livet för oss som bor här. Tillsammans bygger vi den plats vi kallar hem. 

I arbetet med Ta steget möter vi dagligen personer som vill dela med sig av livet i Jämtland Härjedalen. Här samlar vi deras berättelser för dig att ta del av.

Artiklar

I Carolines fotspår hittar fler hem till Härjedalen

Caroline Fredin var tidigt ute med att använda sociala medier för att få byn att växa. Det som drev och fortfarande driver hennes engagemang är kärleken till bygden och en önskan om att sätta Härjedalen och Vemdalen by på kartan för fler.

Nomaden Emil hittade sin fasta punkt i Hackås

Emil Sergel har lämnat livet som nomad för att leva som seminomad i Hackås. Han vill både ha frihet att fortsätta upptäcka världen, och samtidigt ett eget Fylke som en fast punkt i tillvaron. Ett husbygge i barndomsbyn blev svaret på det Emil sökte.

Distansarbete - det nya normala​

Med bas i Östersund och världen som arena är The Remote Lab en glokal kunskaps- och utvecklingsnod för distansarbete. Maria Svensson Wiklander är en av grundarna och konstaterar att en ny arbetslivsnorm är på väg att etableras.

Hemma bra, men borta bäst

Att lämna sitt trygga hem, sina bästa kompisar och flytta 76 mil norrut till en okänd plats kan låta som en helt galen plan. Men 11-åriga Ebba Norén Jarske är glad över familjens beslut att flytta till Kaxås.

Marcus och Jenny Ståhl

De hade länge haft en dröm om att flytta till Vemdalsfjällen. För tre år sedan blev den verklighet. Då lämnade Marcus och Jenny Ståhl jobb och nyrenoverad bostad på Söder för att satsa på ett liv i fjällbyn Klövsjö. Något de inte ångrat.

Louise Östberg – Innovationsforskaren som gjorde äventyret till en livsstil

Innovationsforskaren som gjorde äventyret till en livsstilSom forskare och innovationskonsult ville Louise Östberg ta reda på om många små idéer kan leda till en större förändring än en stor innovation. När hon sedan gick en äventyrsutbildning fick hon idén att starta ett Äventyrsprojekt för att testa sin tes, med ett litet äventyr om dagen. Det […]

Hur svårt kan det va?

Hur svårt kan det va?Tanja Nordfjell är artisten, konstnären och renskötaren från Vålådalen som lever det liv hon alltid drömt om. På Instagram-kontot missfreerider får 12,5 tusen följare en glimt av hennes fartfyllda tillvaro. Men här finns mer än så. Som egen företagare i en tuff och mansdominerad bransch har hon jobbat hårt för att […]

Från St.Moritz till Kluk

Från St.Moritz till KlukHon gick från lyxiga eventjobb i Davos till en hållbar livsstil som hon kunde stå för, den fanns i Jämtland. Idag brinner hon för vardagsäventyren runt knuten och att lyfta regionen som matdestination. Fabienne och hennes man Roman hade rest runt i Sverige ett flertal gånger. Tankarna om en flytt blev mer och […]

Nicki & Putte hittade sitt drömhus på landet

Nicki Eby från Helsingborg och hennes man Putte Eby från Stockholm har bott och rest världen över. Efter en långresa till Indien kom den där helgen med en väns 40-års fest i Edsåsdalen – och flytten var ett faktum.