Coworking

I Jämtland Härjedalen växer coworkingmiljöer fram och skapar nya möjligheter för hur livet och arbetslivet kan integreras. Det öppnas nya dörrar när ett mer platsoberoende arbetsliv kombineras med närheten till skog, fjäll och sjö.

Hedda & (Vänster)
Erika (Höger) tror kontorskollektivet kommer gynna hela Offerdalsbygden.

Coworkingkartan Jämtland Härjedalen

Bo här, jobba där

I Jämtlands län har vi flest coworkingmiljöer i Sverige per capita. Och i takt med inflyttningen till våra landsbygder växer det fram fler och fler. Det underlättar för den som vill ta steget och flytta hit. Att jobba från just den plats du vill bo på kan bli verklighet. Oavsett om du tar med dig ditt jobb, ditt företag eller om du ska starta något nytt är coworkingmiljöerna bra arenor för att snabbt knyta sociala och proffessionella kontakter. Du kommer i kontakt med coworkingaktörerna genom att kolla in kartan, eller skicka ett mail till hej@tasteget.nu

Läs gärna mer om coworking i rapporten Coworking i Sverige 2022

Landa rätt med din etablering

Det blir allt vanligare att personer som vill flytta till vårt län behåller sin anställning på distans och hyr kontorsplats på någon av länets coworkingmiljöer. Allt fler företagsetableringar landar också in i våra coworkingmiljöer där de har möjlighet att både knyta viktiga kontakter och minimera sina lokalkostnader i ett etableringsskede. Coworkingmiljöerna präglas ofta av en bredd av branscher vilket ger tillgång till viktiga branschöverskridande kontaktytor som gynnar innovationskraft, nätverkande och kunskapsutbyte.

Business Region Midsweden erbjuder en naturlig väg in till hela länets näringsliv för dig som vill etablera eller expandera företag i Jämtland Härjedalen. De delar med sig av sitt breda kontaktnät, sina tjänster och arenor för samarbeten. Allt för att skapa de bästa förutsättningarna för din etablering här.

Coworkinginspiration

Marcus och Jenny Ståhl
De hade länge haft en dröm om att flytta till Vemdalsfjällen. För tre år sedan blev den verklighet. Då lämnade Marcus och Jenny Ståhl jobb och nyrenoverad bostad på Söder för att satsa på ett liv i fjällbyn Klövsjö. Något de inte ångrat.
Distansarbete - det nya normala​
Med bas i Östersund och världen som arena är The Remote Lab en glokal kunskaps- och utvecklingsnod för distansarbete. Maria Svensson Wiklander är en av grundarna och konstaterar att en ny arbetslivsnorm är på väg att etableras.
Jobba med utsikt över ”Sveriges bästa storslalombacke”
Almåsa i Offerdal, erbjuder numera inte bara på skidåkning. Ett stenkast från skidanläggningen finns åtta kontorsplatser att hyra. Ett initiativ av nystartade Cowork Almåsa AB.
Byarnas revansch
Optimistiska och hängivna till sin hembygd, tog Lars Blixt och ett gäng byombud själva i nitiativ till utveckling av Ragundas bygder. – Ibland räcker det att en tar steget. Om en vågar, så hakar andra på, säger samordnaren och bybon i Borgvattnet, Lars Blixt.