Ta steget till Jämtland Härjedalen

Hur ska det lösa sig med jobb, boende och nya vänner? Att flytta till en ny plats kan kännas som ett stort beslut, vi förstår det. Flera av oss som jobbar med Ta steget har själva gjort flyttresan och suttit med precis samma funderingar som du kanske gör just nu. Och ja, oftast löser sig allt på bästa sätt när du väl bestämt dig. 

Tre tips för dig som vill flytta till Jämtland Härjedalen

1. Har du inte bestämt dig? Gör en plus- och minuslista för din flytt. Vad vinner du och vad kommer du sakna om du flyttar?

2. Så du har bestämt dig? Bra! Då tycker vi att du ska kontakta oss! Genom Ta steget erbjuder vi en väg in till hela länet. Vi hjälper dig knyta kontakter på plats, tipsar om vägar till jobb, boenden med mera.

3. Flyttar du med barn? Att flytta kan vara ett äventyr men också väcka frågor för de små. Har du möjlighet - besök platsen inför flytten och ge hela familjen en anledning att längta efter förändringen.

Flytta till Jämtland Härjedalen

Att bestämma sig för att förverkliga flyttdrömmen kan kännas både spännande och pirrigt, ibland på en och samma gång. Men när beslutet väl är fattat har du ett oskrivet kapitel i ditt liv att se fram emot! Samtidigt är det många praktiska frågor som behöver lösas.

Vi förenklar din flyttresa

Ta steget bygger på ett samarbete mellan Region Jämtland Härjedalen och alla kommuner i länet. Tillsammans vill vi göra det enkelt för dig som drömmer om ett liv i Jämtland Härjedalen.

Då du tar kontakt med oss så är det inflyttarvägledare från de kommuner som du visat intresse för som följer upp din kontakt. I den personliga uppföljningen får du anpassad vägledning som vi hoppas hjälper dig vidare i dina flyttplaner.

Ibland kan det hända att drömboendet finns i en kommun och jobbet i grannkommunen. I de fallen samarbetar vi över kommungränserna för att ge dig bästa möjliga vägledning och stöd.

Exempel på vad vi kan hjälpa dig med

En lastbil som kör ett flyttlass

Ta kontakt med våra inflyttarvägledare

Använd kontaktformuläret för att komma i kontakt med våra inflyttarvägledare. Efter att du lämnat dina kontaktuppgifter i formuläret nedan kommer du bli kontaktad av den eller de kommuner som du är intresserad av.

Vi tog steget till Jämtland Härjedalen

Från St.Moritz till Kluk
Från St.Moritz till Kluk Hon gick från lyxiga eventjobb i Davos till en hållbar livsstil som hon kunde stå för, den fanns i Jämtland. Idag brinner hon för vardagsäventyren runt knuten och att lyfta regionen som matdestination. Fabienne och hennes man Roman hade rest runt i Sverige ett flertal gånger. Tankarna om en flytt blev […]
Hemma bra, men borta bäst
Att lämna sitt trygga hem, sina bästa kompisar och flytta 76 mil norrut till en okänd plats kan låta som en helt galen plan. Men 11-åriga Ebba Norén Jarske är glad över familjens beslut att flytta till Kaxås.
Välkommen till Jämtland Härjedalen
Rullgardinen gick upp för oss under ett snöigt sportlov. Med fjällen som fond upptäckte vi att den tillknäppta plats vi en gång lämnat nu präglades av sjyssta värderingar och innovativa, öppna människor. Värdegrundsdrivna initiativ, som i storstan oftast drunknar i trafikbruset, var här något som gav ringar på vattnet och bidrog till en skön plats att bo på. Det ville vi vara en del av!