Flytta till Jämtland Härjedalen

Att flytta är ett äventyr som kan kännas både spännande och pirrigt. Men när beslutet väl är fattat har du ett oskrivet kapitel i ditt liv att se fram emot! Samtidigt är det många praktiska frågor som behöver lösas.

Tre tips för dig som vill flytta till Jämtland Härjedalen

1. Har du inte bestämt dig? Gör en plus- och minuslista för din flytt. Vad vinner du och vad kommer du sakna om du flyttar?

2. Så du har bestämt dig? Bra! Då tycker vi att du ska kontakta oss! Genom Ta steget erbjuder vi en väg in till hela länet. Vi hjälper dig knyta kontakter på plats, tipsar om vägar till jobb, boenden med mera.

3. Flyttar du med barn? Att flytta kan vara ett äventyr men också väcka frågor för de små. Har du möjlighet - besök platsen inför flytten och ge hela familjen en anledning att längta efter förändringen.

Vi hjälper dig - steg för steg

Ta steget bygger på ett länsgemensamt samarbete och vi vill göra det enkelt för dig som drömmer om ett liv i Jämtland Härjedalen.

När du tar kontakt med oss, är det inflyttarvägledare från de kommuner som du visat intresse för som hör av sig till dig. I den personliga uppföljningen får du anpassad vägledning som vi hoppas hjälper dig vidare i dina flyttplaner.

Ibland kan det hända att drömboendet finns i en kommun och jobbet i grannkommunen. Då samarbetar vi över kommungränserna för att ge dig bästa möjliga vägledning och stöd.

Ta kontakt med våra flyttarvägledare

Använd kontaktformuläret för att komma i kontakt med våra inflyttarvägledare.

Vi tog steget till Jämtland Härjedalen

Hemma bra, men borta bäst
Att lämna sitt trygga hem, sina bästa kompisar och flytta 76 mil norrut till en okänd plats kan låta som en helt galen plan. Men 11-åriga Ebba Norén Jarske är glad över familjens beslut att flytta till Kaxås.
João lämnade stressen i Brasiliens största stad för lugnet i Duved
Fjäll, natur och snowboardåkning. Det fick João Sampaio när han bytte 21-miljonersstaden São Paulo i Brasilien mot ett naturnära liv i Duved strax väster om Åre. I Duved lever han ett komprimerat vardagsliv med allt nära, ljusår från São Paulo där han spenderade flera timmar i bilkö varje dag.
Emelie tog steget med Ta steget
Flyttlasset från Halmstad till Östersund har gått för Emelie Eriksson, hennes sambo Mikko Seppälä och boxern Max. Liksom många andra som gör samma flyttresa är det möjligheterna till en aktiv fritid som lockar. Men jobb var förstås en förutsättning och Emelie överraskades av att det fanns så mycket att välja på.