Hitta ditt drömboende

Gård med odlingsmöjligheter på landet eller lägenhet med fjällutsikt i stan? Här har vi samlat våra bästa tips för dig som letar boende inför en flytt till Jämtland Härjedalen.

Tre tips på vägen till ditt framtida boende:

1. Få en bild över den lokala bostads-marknaden genom att ta kontakt med kommunen du är intresserad av. Oavsett vilken typ av boende du söker så kan du då få tips och svar på frågor om ditt framtida boende.

2. Ett bra sätt att lära känna en plats är att besöka den. Så kom och känn in omgivningarna, kanske i samband med din nästa semester? 

3. Söker du bostad att hyra? Hör av dig till platsens små och stora hyresvärdar. Ta kontakt med den kommun du är intresserad av så kan dom tipsa dig om lokala värdar. 

Vi hjälper dig

Att ordna boendet på distans inför en flytt kan vara en utmaning, men det finns hjälp att få. Genom att ta kontakt med oss och ta del av de resurser som finns på nätet kan du komma en bra bit på vägen, oavsett vilken typ av boende du drömmer om. 

Hyr din bostad

Det finns både stora och små hyresvärdar i länets kommuner. Kontakta den kommun du är intresserad av så får du en bild över bostadsläget och kontaktuppgifter till lokala hyresvärdar. Spana även på Facebookgrupper och webbplatser som samlar tillgängliga boenden för uthyrning.

Personer som bär saker från ett hus.

Köpa boende

Priserna i Jämtland Härjedalen är i genomsnitt lägre än rikssnittet, men varierar mycket beroende på vart du vill bosätta dig. Jämför gärna boendepriser på  Svensk mäklarstatistik.

De flesta objekt som läggs ut till försäljning via mäklare hittar du självklart på Hemnet.se. Men kasta gärna ett öga på Blocket.se.

Bygg drömboendet

De flesta kommuner har tomtköer för permanentboenden som du kan anmäla dig till och på deras webbplatser finns information om småhustomter som är till försäljning. Här kan du även ta del av översiktsplaner och detaljplaner för områden där nybyggnation är planerad och få information om hur du går till väga för att ansöka om bygglov.

 
 

Vi hittade vårt drömboende i Jämtland Härjedalen

Nicki & Putte hittade sitt drömhus på landet
Nicki Eby från Helsingborg och hennes man Putte Eby från Stockholm har bott och rest världen över. Efter en långresa till Indien kom den där helgen med en väns 40-års fest i Edsåsdalen – och flytten var ett faktum.
Marcus och Jenny Ståhl
De hade länge haft en dröm om att flytta till Vemdalsfjällen. För tre år sedan blev den verklighet. Då lämnade Marcus och Jenny Ståhl jobb och nyrenoverad bostad på Söder för att satsa på ett liv i fjällbyn Klövsjö. Något de inte ångrat.
Hemma bra, men borta bäst
Att lämna sitt trygga hem, sina bästa kompisar och flytta 76 mil norrut till en okänd plats kan låta som en helt galen plan. Men 11-åriga Ebba Norén Jarske är glad över familjens beslut att flytta till Kaxås.