Du som arbetsgivare är viktig för länets utveckling

Ta steget jobbar genom projektet En attraktiv region över kommungränserna för att fler ska upptäcka och flytta till vårt fantastiska län. Ofta är en spännande jobbmöjlighet en avgörande faktor för kompetens som vill flytta hit – därför är du som arbetsgivare i länet oerhört viktig för utvecklingen av vår region.

Tre tips för dig som behöver rekrytera kompetens utanför länet

1. Kontakta aktuell kommuns inflyttarfunktion. De har en bra överblick över vilka kompetenser som personer som är på väg att flytta till länet besitter.

2. Annonsera ut din tjänst på platsbanken och andra jobbsajter. Då blir den synlig för många potentiella inflyttare direkt här på tasteget.nu och andra inflyttarsajter.

3. I konkurrensen med andra platser är det förstås viktigt att vårt läns arbetsgivare attraherar rätt kompetens. Ta därför gärna del av våra och andras insatser för att stärka din organisations attraktionskraft hos framtida medarbetare. 

Attrahera kompetensen med våra kostnadsfria aktiviteter

Genom projektet En attraktiv region, som drivs av Region Jämtland Härjedalen, erbjuds kostnadsfria aktiviteter som kan bidra till att stärka din attraktionskraft som arbetsgivare. Här kan du läsa mer om aktuella och kommande insatser.

Stärk ditt arbetsgivarvarumärke när det passar genom en kostnadsfri digital utbildning 

AKTUELLT JUST NU!

Bild som visar kontorsmiljö
Nu erbjuds du som är arbetsgivare i Jämtland Härjedalen att gå en digital utbildning om hur du kan arbeta för att behålla befintliga och locka framtida medarbetare. Utbildningen är kostnadsfri.

Den digitala utbildningen är en specialanpassad version av Universums beprövade Employer Branding Academy. Utbildningen ger arbetsgivare rätt nycklar för att ta nästa steg i arbetet att locka framtida medarbetare.

Utbildningen har en tydlig koppling till de ämnen som lyfts upp under utvecklingsprogrammet Employer Branding for lunch, vilket möjliggör repetition och fördjupning av lärandet för de som har deltagit på träffarna. Har du inte fått plats på en av träffarna? Det gör ingenting, utbildningen kan du gå ändå!

Utbildningsprogramet; Employer Branding for lunch

PÅGÅENDE – NY OMGÅNG PLANERAS

Employer Branding for lunch är utvecklingsprogrammet där tillväxtföretag i Jämtland Härjedalen får hjälp att spetsa sitt varumärke som arbetsgivare, motiveras och utbyta erfarenheter med andra företag. 

Deltagarna träffas vid fyra kostnadsfria tillfällen och får lyssna till inspirerande föreläsare, nätverka och få konkreta tips som ger kraft att utveckla en kultur och arbetsplats där medarbetare vill befinna sig och utvecklas till sin fulla potential. Det är helt kostnadsfritt för företag att delta, oavsett bransch eller storlek. Läs mer här

Deltagaren själv bör ansvara för företagets varumärkesarbete. Du kanske jobbar som VD, HR-ansvarig eller kommunikationsansvarig?

Datum för kommande träffar:

  • 15 september
  • 13 oktober
  • 9 november
  • 8 december

Digital rekryteringskampanj för vårdsektorn

Pågående, anmälan stängd

Digital rekryteringskampanj för IT-området

Pågående, anmälan stängd

Fler aktiviteter kommer…