Förverkliga drömmen om ett liv nära fjällen!

I Jämtland Härjedalen finns livets små och storslagna äventyr. Här toppar du arbetslivet med riktiga årstider och omedelbar närhet till aktiviteter i fjäll, skog och sjö. Hitta ditt jobb inom besöksnäringen, vi hjälper dig att ta steget hit!

Kontakta oss så hjälper vi dig ta steget

Vår flyttvägledning är gratis och underlättar för dig som vill flytta till Jämtland Härjedalen. Vi hjälper dig komma i kontakt med arbetsgivare och svarar på frågor kopplade till din flytt.

Tre enkla steg

1. Via vårt kontaktformulär anmäler du enkelt att du vill bli kontaktad för jobbingångar och flyttvägledning.

2. En flyttvägledare från den eller de kommuner som du är intresserad av tar kontakt med dig.

3. Vi tipsar om arbetsgivare och vägleder kring frågor behöver lösas inför flytten.

"Min fru arbetade till en början i skidskolereceptionen. Nu har hon hand om ekonomin för hela anläggningen och destinationsbolaget. Som helårsanställda kunde vi köpa en tomt och bygga det hus där vi nu bor med våra två barn."

Jonny Larsson, Lofsdalen 

"Det var en 180 graders förändring. Ett helt annat liv med frisk luft och lugnare atmosfär. Utan press att följa senaste modet. Här är kläderna mer funktionella. Efter några intensiva år i början lever vi ett ganska enkelt liv här."

Jörgen Brouwer, Kallsedet Fjällcenter 

Fler lediga jobb inom besöksnäringen hittar du här

Jämtland Härjedalen Turism

Lär känna våra kommuner

Vill du få bättre koll på hela Jämtland Härjedalen.
Klicka på kartan nedan.

Här finns de fjällnära jobben

Vill du förverkliga drömmen om ett liv nära fjällen? Här har du chansen. Besöksnäringen är den största branschen i Jämtland Härjedalen och det finns minst 100 olika yrken inom den! Det är en seriös och fantastisk bransch med stora möjligheter att utvecklas och göra karriär. Här finns många jobb som gör att du kan leva och bo här året runt om du vill.

Om du har frågor eller behöver tips på fler jobbingångar är det bara att ta kontakt med någon av våra flyttvägledare.

Spela videoklipp

Är du kock, skidlärare – eller något däremellan?

Just nu är du extra eftersökt om du har erfarenhet av ett yrke inom hotell, restaurang eller skidor/snö.

Här kan du kombinera ett intressant jobb med en skön fritid. En mix som gör livet roligare och tillvaron lite smidigare.

Det finns något stort i ett mindre sammanhang. På en mindre plats kommer du närmare både medarbetare och kunder samtidigt som ditt engagemang gör skillnad!

Restaurangpersonal
Vi säljer en upplevelse i form av mat, dryck och nöjen i fjällen. Till turister och bybor, från botten till toppen av Hovärken i Lofsdalen. Sök jobb i våra olika verksamheter. 

Restaurang Husky i Vemdalen by söker personal
Är du kock eller servis och vill hänga med oss i fjällen? Vi behöver utöka personalstyrkan och det finns även möjlighet till anställning året runt.

Hotell Klövsjöfjäll söker servispersonal och kock
Klövsjöfjäll ligger i anslutning till Klövsjös alpina backar. I restaurangen avnjuts en Jämtländsk crossover-meny med lokala delikatesser och italiensk touch i en skön, loungeinspirerad miljö.

Passet söker nya medarbetare till vintersäsongen
Vill du spendera vintern i härliga Vemdalen med mycket skidåkning, grymma kollegor och jobba på en rolig arbetsplats?

TorgEtt & LoftEtt söker personal
På Skalets torg på Vemdalsskalet hittar du restaurangerna torgEtt Mat&Vin och LoftEtt Bar&Mat. Inför vintersäsongen söker vi personal till både servis och kök.

Arrendatorer till Trosavik Slöjd & Café i Hedeviken
Förening bakom Trosavik Slöjd & Café söker nu arrendatorer till deras Café, butik och konferens verksamhet.

Bräjks söker personal
Vi söker dig som vill jobba med bra råvaror, lagad mat från grunden, personlig service och vill ha en riktigt kul säsong i fjällen! Vi ser gärna att du gillar att åka skidor!

Restaurangchef
Har du tidigare kanske arbetat som hovmästare eller restaurangchef och vill ta dina kunskaper till en ny nivå? Ta chansen och sök tjänsten som restaurangchef på Ramundberget!

Souschef
Har du tidigare arbetat som kock och vill ta dina kunskaper till en ny nivå? Sök jobbet som souschef på Ramundberget!

Kock
Vill du uppleva Ramundbergets magiska fjällmiljö i vinterskrud och samtidigt utvecklas inom dina matlagningskunskaper hos oss?

Serveringspersonal
Spendera vintern i Ramundbergets magiska fjällandskap och ta chansen att skapa minnen för livet!

Köksbiträde
Vill du spendera fritiden i skidbacken och uppleva magiska fjäll i Ramundberget samtidigt som du arbetar med likasinnade kollegor på restaurangen? Ta chansen och sök till Köksbiträde!

Hovmästare
Vill du lyfta dina restaurangkunskaper till en högre nivå och samtidigt uppleva fjällen i ett magisk vinterlandskap? Ta chansen och sök till tjänsten som Hovmästare i Ramundberget!

Diskare till Fjällrestaurangen
Ta chansen att få vara med om en oförglömlig vinter i fjällmiljö vid vägs ände i Funäsfjällen!

Dagservis i Funäsfjällen
Som dagservis på Fjällrestaurangen serverar du gästerna frukost och lunch. Du ser till att buffén är välfylld och inbjudande, plockar disk och håller rent och snyggt i lokalen.

Kvällservis
Vi söker nya stjärnor till vår kvällservis på Fjällrestaurangen i Funäsfjällen. Här jobbar du med klassisk bordsservering med allt vad det innebär, tjänsten innefattar även bararbete.

Hovmästare till Fjällrestaurangen
Som hovmästare på Fjällrestaurangen består dina arbetsuppgifter framförallt av att arbeta och leda servicen under kvällstid

Hittar du ingen tjänst som passar dig?
Tjänsterna som presenteras här är ett axplock av lediga tjänster. Ta kontakt med oss via vårt kontaktformulär så hjälper vi dig med fler tips om jobbingångar.

Kassör/Receptionist
Vi i Lofsdalen söker skipasskassör/receptionist till vår servicebyggnad. Arbetet är varierande och utvecklande då det ingår försäljning av skipass (liftkort), receptionsarbete, försäljning i vår sportshop, bokningar mm

Skidskolereceptionist
Som skidskolereceptionist i Lofsdaken är du spindeln i nätet mellan våra gäster, skidinstruktörer och skidskolans Teamleader.

Lofsdalens Fjällhotell söker personal
Bor du i Lofsdalen eller har en dröm att flytta till en gömd pärla omringad av storslagen natur, höga fjäll och vackra sjöar?

Vemdalsskalets Högfjällshotell söker en Husfru
Vi är det familjära alternativet där vi sätter gästen i fokus. Hotellet har anor sedan 1936. Idag erbjuder vi följande: Hotellrum, restauranger, konferens, förmedling av boende samt ett stort nöjesutbud.

Vemdalsskalets Högfjällshotell söker personal
Är du en glädjespridare som sätter laget före jaget och trivs som bäst när det är som mest, då kan vi erbjuda dig en spännande arbetsmiljö som både är rolig och utmanande.

Receptionist
Vi söker en nya stjärnor till vårt receptionsteam som tycker om att stå i centrum och vill bjuda våra gäster på fantastiska fjällupplevelser i Funäsfjällen.

Städare
Vi söker drivna medarbetare till Funäsfjällen som vill kavla upp ärmarna och bli en del av vårt städteam.

Fastighetsmedarbetare
Vill du bli en del av Ramundbergets härliga medarbetargäng i vinter och uppleva en fantastisk miljö vid vägs ände kombinerat med utmanande och roligt service-jobb?

Hittar du ingen tjänst som passar dig?
Tjänsterna som presenteras här är ett axplock av lediga tjänster. Ta kontakt med oss via vårt kontaktformulär så hjälper vi dig med fler tips om jobbingångar.

Skidinstruktör
Skidskolan söker skidinstruktör/skidlärare inför vintern! Vinterns drömjobb.

Längdinstruktör
Vi söker dig som älskar skidåkning, möten med nya människor och att se andra lyckas nå sina mål.

Liftbiträde/Parkvärd
Liftbiträde/Parkvärd är en kombitjänst mellan liftbiträde och parkunderhåll. Vi har idag 3 parker med olika svårighetsgrader och karaktärer, 1 railarena och en skicrossbana som dagligen behöver underhållas och ses över.

Aktivitetspersonal
Lofsdalens Skidskola erbjuder grupp- och privatlektioner för alla åldrar och nivåer men också barnaktiviteter, tävlingar och events.


Pistmaskinsförare
Tännäs söker pistmaskinsförare inför vintern!

Liftskötare
Som liftskötare ingår du i vår Servicegrupp med hela fjället som arbetsplats. Ni genomför b.l.a. daglig-, veck- och månadskontroller på liftarna.

Liftvärd
Vi söker liftvärdar som ska övervaka liftarna och hjälpa våra gäster vid liftstationerna så att de kan stiga på och av liften tryggt och säkert.

Pistmaskinsförare
Som Pistmaskinsförare arbetar du med preparering av backarna samt reparationer och service av pistmaskiner och skotrar. Du arbetar med hela fjället som arbetsplats.

Skidlärare/Skidinstruktör
Ett spännande äventyr i en vacker fjällvärld, där du får träffa många nya människor, få vänner för livet, få egna och bidra till våra gästers oförglömliga minnen, samt få arbetslivserfarenhet ifrån den spännande och växande turistbranschen.

Snöläggare
Som snöläggare arbetar du med att framställa snö i våra nedfarter. Vi producerar snö i 16 av våra 25 nedfarter samt i ett längdskidspår.

Skiduthyrare
Som Skiduthyrare ska du vara social, glad, engagerad, stresstålig, inte rädd för att ta i och vara mycket serviceinriktad.

Skidskolereceptionist
Som skidskolereceptionist är du spindeln i nätet mellan våra gäster, skidinstruktörer och skidskolans Teamleader.

Längdskidlärare – Vintersäsongen 22/23
Drömmer du om att få tillbringa en vinter i magisk fjällmiljö och samtidigt få jobba med det du tycker är kul? Ta chansen och sök till tjänsten som längdskidlärare i Ramundberget!

Liftvärdar till Funäsdalsberget
Vi söker dig som vill arbeta på Funäsdalsberget i vinter. Arbetet innebär massor av möten med våra gäster. Du ser till att de känner sig välkomna och har en trygg vistelse hos oss.

Lifttekniker till Funäsdalsberget
Vi söker dig som vill arbeta som lifttekniker på Funäsdalsberget i vinter.

Skidlärare
Vill du dela din åkglädje till framtidens skid- och snowboardfantaster och samtidigt få spendera din vinter på snö?

Hittar du ingen tjänst som passar dig?
Tjänsterna som presenteras här är ett axplock av lediga tjänster. Ta kontakt med oss via vårt kontaktformulär så hjälper vi dig med fler tips om jobbingångar.

Skalets inredning & kläder söker personal
Vill du vara en del av ett kreativt team mitt på Skalets torg?

ICA Vemdalen söker nya medarbetare
Är du sugen på att jobba i Sveriges snabbast växande skidort?

Fjällsport-butiksmedarbetare
Vill du spendera din vintersäsong i Funäsfjällen och bli en del av vårt Fjällsport crew?

Butiksbiträde
Vi söker butiksbiträden till sportbutik, skiduthyrning och verkstad till vintersäsongen 2022–2023!

Skiduthyrare
Som Skiduthyrare ska du vara social, glad, engagerad, stresstålig, inte rädd för att ta i och vara mycket serviceinriktad.

Hittar du ingen tjänst som passar dig?
Tjänsterna som presenteras här är ett axplock av lediga tjänster. Ta kontakt med oss via vårt kontaktformulär så hjälper vi dig med fler tips om jobbingångar.

Vemhus Bygg AB söker snickare
Snickare till gänget på Vemhus för arbete runt om i destination Vemdalen. Är du den de söker?

Fjällbyrån söker vänner
Fjällbyrån är en nystartad fullservicebyrå med fokus på digital marknadsföring samt affärs- och platsutveckling.

Personal till Destination Vemdalen
Vill du vara ansiktet utåt mot Vemdalens gäster i vår turistinformation?

Tännäskröket söker platschef
Vi söker dig som vill driva och utveckla vår fjällresort tillsammans med oss och skapa en unik plats för våra gäster.

Härjeånskoncernen söker nya medarbetare
Härjeånskoncernen söker nya medarbetare, är det du?

Starta och driva bolag i Destination Vemdalen
Drömmer du om ett liv i fjällen och har en affärsidé? Eller driver du kanske redan ett bolag men är sugen på att flytta en del av verksamheten till fjällen?

Fastighetsmedarbetare
Ramundberget söker tillsvidareanställd medarbetare till fastighetsavdelningen!

Hittar du ingen tjänst som passar dig?
Tjänsterna som presenteras här är ett axplock av lediga tjänster. Ta kontakt med oss via vårt kontaktformulär så hjälper vi dig med fler tips om jobbingångar.

Här lever du med vardagsäventyren direkt utanför dörren.

Många fler möjligheter inom hela besöksnäringen

Det finns även stora jobbmöjligheter för dig som är hantverkare, jobbar med fastighetsskötsel, taxi eller städ.

Via formuläret kommer du i kontakt med våra flyttvägledare. De tipsar dig om fler jobbingångar och svarar på frågor kopplade till en flytt till Jämtland Härjedalen.

Vi tog steget till Jämtland Härjedalen

Livet fick färg igen för Sofia
Träningsentreprenören Sofia Bursjöö satte sig i förarsätet i sitt eget liv och kände att det var i Åre hon skulle bo. – Åre är både hemma för mig och en del av mitt varumärke, det är ett bra företagarklimat här, säger hon.
Vid fjällets sluttning fann de tryggheten
Roya och Ali Afzali flydde från Afghanistan för att finna trygghet och hittade det vid fjällets kant. Nu driver de egen firma tillsammans och väntar sitt första barn. – Det känns som att jag lever i en dröm, så bra är det här, säger Roya Afzali.
Maartje och Mark
De hade pratat om Nya Zeeland, för den vackra naturens skull och möjligheten att vistas mer utomhus. Men att flytta så långt bort från sitt hemland? Nej, det kändes inte rimligt. Och efter ett besök i Sverige insåg de att drömmen kunde förverkligas på närmare håll. Nu är det tre år sedan holländarna Maartje Dijkers och Mark Huizing slog sig ner i Bräcke, något de inte ångrar för en sekund.