Livet när det är som bäst

Njut - varje dag, året runt

Att bo i Jämtland Härjedalen är att bejaka livets små och storslagna äventyr. För dig som arbetar inom vården finns många möjligheter att bosätta dig i vår region. Här toppar du arbetslivet med riktiga årstider och omedelbar närhet till aktiviteter i fjäll, skog och sjö. Vi hjälper dig ta steget till jobbet - och livet i Jämtland Härjedalen.  

Kontakta oss så hjälper vi dig ta steget

Vår flyttvägledning är gratis och underlättar för dig som vill flytta till Jämtland Härjedalen. Vi hjälper dig komma i kontakt med arbetsgivare och svarar på frågor kopplade till din flytt.

Tre enkla steg

1. Via vårt kontaktformulär anmäler du enkelt att du vill bli kontaktad för jobbingångar och flyttvägledning.

2. En flyttvägledare från den eller de kommuner som du är intresserad av tar kontakt med dig.

3. Vi tipsar om arbetsgivare och vägleder kring frågor behöver lösas inför flytten.

"Det bästa med att arbeta här är att jag har så nära till jobbet, med fin utemiljö perfekt för lunchpromenader, och nära till stallet med fina ridvägar."

Johanna Brandström
sjuksköterska och rehabkoordinator, Frösö hälsocentral

Lär dig mer om våra kommuner

Behöver du lära dig mer om våra kommuner? Klicka på kartan nedan.

Ta steget till vårdjobbet i Jämtland Härjedalen

Arbetar du inom ett vårdyrke och funderar på en framtid i Jämtland Härjedalen? Då är vi extra nyfikna på dig! 

Här finns ett stort behov av fler duktiga medarbetare inom de flesta vårdyrken, både hos offentliga och privata arbetsgivare. Egentligen handlar det om var du vill leva och bo – stadsnära eller på landsbygden, för jobben finns lite överallt.

Vi har samlat ett axplock av lediga tjänster, så se om du hittar drömjobbet här. Om inte tar du enkelt kontakt med våra flyttvägledare som kan tipsa dig om fler jobbingångar och vägleda kring frågor inför din flytt.

Är du läkare, sjuksköterska eller barnmorska?

Då är du just nu extra eftersökt. Här kan du kombinera ett intressant jobb med en skön fritid. En mix som gör livet roligare och tillvaron lite smidigare.

Det finns något stort i ett mindre sammanhang. På en mindre plats kommer du närmare både medarbetare och patienter. Väljer du en liten hälsocentral på landsbygden får du möjlighet att utvecklas och bredda ditt kompetensområde i ett patientnära sammanhang. En större arbetsplats som Östersunds sjukhus erbjuder spännande utvecklingsmöjligheter men även närhet till såväl kollegor som andra specialister på ett helt annat sätt än i storstäderna.

Det finns ett generellt behov av läkare i regionen, det gäller allt från underläkare till specialister inom olika områden.

Nya närvården i Strömsund och Hoting söker läkarkollegor
Våra distriktsläkare Anders, Anna och Hans behöver fler kollegor. Därför söker vi en specialist i allmänmedicin och/eller en till två ST-läkare. Hos oss får du arbeta med ett brett sjukdomspanorama, vilket är en spännande utmaning som läkare i glesbygd. 

Läkare – allmänspecialist till Fjällhälsan i Hede
Fjällhälsans hälsocentral i Hede, Härjedalen, är upptagningsområde för ett av Sveriges största skidområden – Destination Vemdalen. Nu söker vi dig som är specialist i allmänmedicin med intresse för människor i glesbygd, lockad av fjällens vidder, skidåkning, jakt, fiske, fjällvandring eller skoteråkning. 

Distriktsläkare till Närvårdsområde Åre/Krokom/Strömsund
Vi söker dig som vill vara med och vidareutveckla arbetet med god och nära vård inom primärvården. Som distriktsläkare i närvårdsområde Åre/Krokom/Strömsund får du bred kompetens med fokus på glesbygdsmedicin och nära till naturen. 

Distriktsläkare till Sveg Hälsocentral 
Vi söker dig som vill vara med och vidareutveckla arbetet med god och nära vård inom primärvården. Som distriktsläkare på Svegs Hälsocentral får du bred kompetens med fokus på glesbygdsmedicin och nära till naturen.

Distriktsläkare till Bräcke och Kälarne Hälsocentral 
Vi söker dig som vill vara med och vidareutveckla arbetet med god och nära vård inom primärvården. Som distriktsläkare på Bräcke och Kälarne Hälsocentral får du bred kompetens med fokus på glesbygdsmedicin och nära till naturen.

Distriktsläkare till Stuguns Hälsocentral 
Vi söker dig som vill vara med och vidareutveckla arbetet med god och nära vård inom primärvården. Som distriktsläkare på Stugun Hälsocentral får du bred kompetens med fokus på glesbygdsmedicin och nära till naturen. 

Distriktsläkare till Närvårdsområde Östersund
Vi söker dig som vill vara med och vidareutveckla arbetet med god och nära vård inom primärvården. I närvårdsområde Östersund är livskvaliteten i fokus. Här finns ett liv med plats för både jobb och fritid, nära fjäll och storslagen natur. 

Distriktsläkare till Närvårdsområde Östersund
Vi söker dig som vill vara med och vidareutveckla arbetet med god och nära vård inom primärvården. I närvårdsområde Östersund är livskvaliteten i fokus. Här finns ett liv med plats för både jobb och fritid, nära fjäll och storslagen natur. 

Hittar du ingen tjänst som passar dig?
Tjänsterna som presenteras här är ett axplock av lediga tjänster. Ta kontakt med oss via vårt kontaktformulär så hjälper vi dig med fler tips om jobbingångar inom vårdsektorn.

Det finns ett stort behov av fler specialistsjuksköterskor inom både förlossningsvård och primärvård.

Barnmorska till primärvården 
Är du barnmorska och vill jobba i ett glatt gäng? Välkommen till oss inom Primärvården. I Region Jämtland Härjedalen är livskvaliteten i fokus. Här finns ett liv med plats för både jobb och fritid, nära fjäll och storslagen natur.

Barnmorska till område kvinna, Östersunds sjukhus 
Är du barnmorska och vill jobba i ett glatt gäng? Välkommen till oss på område Kvinna på Östersunds sjukhus!

Hittar du ingen tjänst som passar dig?
Tjänsterna som presenteras här är ett axplock av lediga tjänster. Ta kontakt med oss via vårt kontaktformulär så hjälper vi dig med fler tips om jobbingångar inom vårdsektorn.

Det finns stora jobbchanser för dig som är allmänsjuksköterska inom primärvård, slutenvård och kommunala verksamheter.

Distriktssköterska till primärvården Region Jämtland Härjedalen 
Är du distriktssköterska och vill jobba i ett glatt gäng? Välkommen till oss inom Primärvården. I Region Jämtland Härjedalen är livskvaliteten i fokus. Här finns ett liv med plats för både jobb och fritid, nära fjäll och storslagen natur.

Vi välkomnar operationssjuksköterskor till Östersunds sjukhus! 
Vi söker dig som vill vara med att vidareutveckla vår centraloperation tillsammans med oss och våra tre enhetschefer! Du som vill jobba på en arbetsplats med både spets och bredd inom såväl akut som planerad operationsverksamhet kommer att trivas på vår operationsavdelning.

Intensivvårdssjuksköterskor välkomnas till oss på IVA! 
Hos oss på intensivvårdsavdelningen (IVA) är vi ca 60 sjuksköterskor och undersköterskor som tillsammans med läkare driver en allmän intensivvårdsavdelning som vårdar svårt sjuka och allvarligt skadade patienter i alla åldrar. 

Sjuksköterskor välkomnas till elektiv kirurgi 
Sjuksköterska! Vi söker dig som vill vara med och utveckla den elektiva kirurgiska verksamheten. 

Hittar du ingen tjänst som passar dig?
Tjänsterna som presenteras här är ett axplock av lediga tjänster. Ta kontakt med oss via vårt kontaktformulär så hjälper vi dig med fler tips om jobbingångar inom vårdsektorn.

Här lever du med vardagsäventyren direkt utanför dörren.

Många fler möjligheter inom hela vårdsektorn

Det finns även stora jobbmöjligheter för dig som är psykolog, allmänsjuksköterska inom primärvård, slutenvård och kommunala verksamheter. Behovet av undersköterskor och annan vårdpersonal är också stort hos såväl privata som offentliga vårdgivare. 

Genom att ta kontakt med oss via formuläret kommer du i kontakt med våra flyttvägledare. De tipsar dig om fler jobbingångar och svarar på frågor kopplade till en flytt till Jämtland Härjedalen.

Vi tog steget till Jämtland Härjedalen

Livet fick färg igen för Sofia
Träningsentreprenören Sofia Bursjöö satte sig i förarsätet i sitt eget liv och kände att det var i Åre hon skulle bo. – Åre är både hemma för mig och en del av mitt varumärke, det är ett bra företagarklimat här, säger hon.
Vid fjällets sluttning fann de tryggheten
Roya och Ali Afzali flydde från Afghanistan för att finna trygghet och hittade det vid fjällets kant. Nu driver de egen firma tillsammans och väntar sitt första barn. – Det känns som att jag lever i en dröm, så bra är det här, säger Roya Afzali.
Maartje och Mark
De hade pratat om Nya Zeeland, för den vackra naturens skull och möjligheten att vistas mer utomhus. Men att flytta så långt bort från sitt hemland? Nej, det kändes inte rimligt. Och efter ett besök i Sverige insåg de att drömmen kunde förverkligas på närmare håll. Nu är det tre år sedan holländarna Maartje Dijkers och Mark Huizing slog sig ner i Bräcke, något de inte ångrar för en sekund.