Beställ magasinet Ta Steget

Vill du ha vårt magasin med inspirerande berättelser om livet i Jämtland Härjedalen i din brevlåda? Fyll i dina uppgifter här så skickar vi ett exemplar inom kort.

Vi tog steget till äventyret i Jämtland Härjedalen

Sivan och Emma fiskar sig friskare
I Jämtlands län finns det tusentals fiskevatten som det knappt doppas en fiskekrok i. Vilda, friska vatten med livskraftiga fiskbestånd, där du med gott samvete kan spara några matfiskar. Både nyttigt, miljösmart och oslagbart gott. För Emma Erlandson i fiskeföreningen Fjällorna handlar fisket också om något helt annat. – I fisket är jag här och nu, det är en skön känsla, säger hon.
Livet fick färg igen för Sofia
Träningsentreprenören Sofia Bursjöö satte sig i förarsätet i sitt eget liv och kände att det var i Åre hon skulle bo. – Åre är både hemma för mig och en del av mitt varumärke, det är ett bra företagarklimat här, säger hon.
Goda grannar i Oviken
Joachim Krantz är uppvuxen i Svenstavik, men sambon Camilla Wedfelt kommer från Stockholm, där de träffades för ungefär tio år sedan. När flyttbeslutet togs bodde de dock i Göteborg, där Joachim vantrivdes och föreslog att de skulle flytta tillbaka till Stockholm. Men Camilla hade en annan idé.