Ambassadör för Jämtland Härjedalen

Bli en del av det nya ambassadörsnätverket för Jämtland Härjedalen. Tveka inte att anmäla dig – du är viktig och kan bidra i både det lilla och det stora! Nedan ser du detaljer kring vad nätverket innefattar.

Fyra anledningar att anmäla sig till nätverket

1. Genom vår digitala ambassadörsutbildning får du lära dig mer om länet och vad som sker. Utbildningens syfte är att inspirera oss alla att bli bättre ambassadörer så att vi tillsammans kan utveckla vår plats.

2. Du som väljer att bli ambassadör får inbjudningar till inspirerande träffar med framstående föreläsare. 

3. Vi är också övertygade att du som väljer att bli ambassadör vill det just för att du älskar Jämtland Härjedalen och skapa ett ännu bättre län att bo och leva i.

4. Hur nätverket kommer att utvecklas är en process som vi alla kan bidra till. Genom att engagera dig får du möjlighet att påverka hur arbetet ska fortsätta. 

Ambassadörsnätverket för Jämtland Härjedalen

Vem är ambassadör?

Vi letar efter Jämtland och Härjedalens alla ambassadörer! Du som älskar din plats, stoltserar och vill belysa det bästa med livet här. Du talar gott om platsen i olika sammanhang och sprider din goda bild av Jämtland Härjedalen. Är det du eller någon du känner? 

Vad gör du som ambassadör? 

Det finns ingen ambassadör som är den andra lik. Ett ambassadörsskap är lika viktigt oavsett om du välkomnar en nyinflyttad granne, pratar gott om din plats under en middag i en annan stad eller om du sprider ditt budskap på sociala medier.

Under tiden du är en del av nätverket kommer du få information om vad som händer runt om i Jämtland och Härjedalen skickat till dig. Du väljer själv vad du vill göra med det.

Anmäl dig till nätverket!

Du anmäler ditt intresse i formuläret nedan, därefter får du all information du behöver per e-post. Du blir inbjuden till en lättsam ca 1,5 h lång digital utbildningsserie som alla ambassadörer i nätverket genomgår. Den ska inspirera dig om på vilka sätt du kan vara ambassadör för Jämtland Härjedalen! Den innehåller bl.a. grundläggande kunskaper om  platsmarknadsföring, reflektioner om värdskap och inspiration och tips på hur du kan göra bra sociala medier-posts.

Efter genomförd utbildning får du ett digitalt certifikat som du kan använda i sociala medier om du vill.

Genom att registrera dig i formuläret medger du att vi sparar dina uppgifter för att kunna fortsätta kommunicera med dig. Dina uppgifter kommer inte att säljas eller användas i andra syften.

Vilka ligger bakom?

Ambassadörsnätverket är ett initiativ inom det regional projektet En attraktiv region, där inflyttning och kompetensförsörjning är i fokus. Vi som jobbar med uppdraget är Johan Ranbrandt och Maria Svensson Wiklander från Gomorron Östersund samt Jenny Ståhl och Marcus Ståhl från Fjällbyrån.

Vill du komma i kontakt med oss? Maila till johan@gomorronostersund.se eller jenny@fjallbyran.se

Jämtland Härjedalens ambassadörsnätverk är politiskt obundet och vilar på värderingar om alla människors lika värde.

Vi tog steget till Jämtland Härjedalen

Hemma bra, men borta bäst
Att lämna sitt trygga hem, sina bästa kompisar och flytta 76 mil norrut till en okänd plats kan låta som en helt galen plan. Men 11-åriga Ebba Norén Jarske är glad över familjens beslut att flytta till Kaxås.
João lämnade stressen i Brasiliens största stad för lugnet i Duved
Fjäll, natur och snowboardåkning. Det fick João Sampaio när han bytte 21-miljonersstaden São Paulo i Brasilien mot ett naturnära liv i Duved strax väster om Åre. I Duved lever han ett komprimerat vardagsliv med allt nära, ljusår från São Paulo där han spenderade flera timmar i bilkö varje dag.
Emelie tog steget med Ta steget
Flyttlasset från Halmstad till Östersund har gått för Emelie Eriksson, hennes sambo Mikko Seppälä och boxern Max. Liksom många andra som gör samma flyttresa är det möjligheterna till en aktiv fritid som lockar. Men jobb var förstås en förutsättning och Emelie överraskades av att det fanns så mycket att välja på.