Logotyp och färger

När flera aktörer går samman för att kommunicera Jämtland Härjedalen som plats är det en fördel med ett gemensamt grafiskt språk. Det kan vara regionen eller kommuner som lanserar olika kampanjer, arbetsgivare som gemensamt vill främja Jämtland Härjedalen eller enskilda företag som söker medarbetare.

Ladda ner logotyppaketet längre ner och använd när det passar!

Logotyp

Logotypen finns i tre olika utföranden med ett stort antal budskapsvariationer utifrån tänkta
användningsområden. Huvudsyftet är att skapa en gemensam avsändare där Jämtland
Härjedalen står i fokus. Huvudbudskapet kompletteras med nedanstående:

Kompetensattraktion och inflyttning

Logotypen används av den som jobbar med inflyttning och kompetensattraktion på lokal eller länsnivå. 

Nätverk och exempel

Det regionala ambassadörsnätverket, det regionala coworkingnätverket och Instagramcommunityn Stories Jämtland Härjedalen är exempel där vi visar på tillhörighet till patsen tillsammans med nätverket eller verksamhetens namn/funktion.

Platsen

Vill du skapa ett budskap där platsen Jämtland Härjedalen ska lyftas fram eller fungera som en slags avsändare? Då har vi tagit fram några textbudskap som finns i det nedladdningsbara logotyppaketet som du gärna får använda. Saknar du något kan vi hjälpa dig att ta fram fler variationer.

Färger

Färgpaletten innehåller primärt blå och gröna nyanser. De är tänkta att fungera utan att ta så mycket fokus från budskap i bild och text. Det finns också två kontrastfärger (gul och rosaröd) som kan användas för att ge extra studs eller för att ge ett varmare intryck. Dessa funkar bra till färgplattor, citattexter, ikoner med mera.

Primärfärger

CMYK: C61 M51 Y49 K64
Hex: #3d3e3d

CMYK: C7 M4 Y11 K0
Hex: #f1f0e7

CMYK: C100 M68 Y23 K7
Hex: #183b6c

CMYK: C79 M15 Y42 K0
Hex: #009c9c

CMYK: C60 M15 Y100 K2
Hex: #78a32b

Kontrastfärger

CMYK: C0 M26 Y100 K0
Hex: #fcc100

CMYK: C0 M88 Y47 K0
Hex: #e7395d

Kartor

För att bidra till att beskriva Jämtland Härjedalen på ett pedagogiskt sätt har vi tagit fram kartor över regionen i ett stort antal variationer. Kartorna kan exempelvis användas i presentationer när olika områden inom regionen ska lyftas fram.